VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 20 May 2023 10:38:59

0 Yorum

Kez Okundu.

MOSSAD Kararı

MOSSAD  Kararı

H24/ Siyaset 

Sürpriz “israil ajanı” kararı

2021’in Ekim ayında İsrail’in gizli istihbarat servisi MOSSAD’a bağlı olduğu düşünülen ajanlara MİT tarafından operasyon gerçekleştirilmiş ve çok sayıda yabancı uyruklu şahıs gözaltına alınmıştı. Sürpriz “israil ajanı” kararı

Büyük ses getiren operasyon sonrasında tutuklanan zanlıların yargılandığı davada sürpriz bir karar çıktı. “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan haklarında iddianame düzenlenen sanıkların tamamının serbest bırakılması, akıllarda soru işareti oluşturdu.

Bu denli ciddi bir mevzuda mahkemenin aldığı karar, “Ortada istihbarat skandalı mı var, yoksa güvenlik zafiyeti mi var?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

6’SI TUTUKLU 16 SANIK YARGILANIYORDU

İsrail gizli servisi MOSSAD adına Türkiye’de yaşayan Filistinliler başta olmak üzere yabancı uyruklu kişilerle ilgili bilgi topladıkları iddiasıyla haklarında “casusluk” suçundan dava açılan 6’sı tutuklu 16 sanıklı davada mahkeme, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 2 tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları katılırken, 4 tutuklu sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Abdulkadir Barakat, İbrahim H.I. Barzaq, Abdulhakim Alzaamil, Abdelrahman Abunawah, Raed A.A. Ashour ve Mohammed Salhab’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak, yurt dışına çıkış yasağından oluşan adi kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

İDDİANAMEDE ŞOK EDİCİ DETAYLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İsrail gizli servisinin irtibata geçtiği Türkiye’deki Filistin ve Suriye uyruklu kişilere, ülkedeki Filistinliler başta olmak üzere yabancı uyruklu kişilerin kurdukları sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini takip etmek için para karşılığı casusluk yaptırdığı kaydediliyor.

Casusluk karşılığında bu şahıslara maddi menfaat sağlandığı, bağlılık ve sadakatlerinin diri tutulduğu belirtilen iddianamede, 2015 yılının son aylarında gayri resmi yollarla Türkiye’ye giren sanıklardan Abdülkadir Barakat’ın, Türkiye’deki casusluk şebekesinin para transferine yön verdiği aktarılıyor.

Bu transferlerin tam gizlilik içinde havale ofisleri, kripto para hesapları ve benzeri yollardan yapıldığına işaret edilen iddianamede, ödemelerin bir kısmının da kuryeyle gerçekleştirildiği, sanık Barakat’ın, Almanya’da yaşayan İsrail pasaportlu Ahmad Zaid’in talimatları doğrultusunda casusluk yapılanmasında kuryelik vazifesini üstlendiği ifade ediliyor.

FİLİSTİN MENŞELİ KİŞİ VE KURULUŞLARA YAKIN TAKİP

Sanıklardan Abdelrahman Abunawah’ın, talimatlar doğrultusunda gizlilik içinde bilgi temin edip servis ettiği, Türkiye’ye geldikten sonra ankesörlü telefonla iletişim kurduğu ve düzenli olarak Zaid tarafından iletilen konum bilgilerini girerek keşif işlemleri gerçekleştirdiği bilgisi verilen iddianamede, bu sanığın kameralı gözlükle istenilen yerlerde yaptığı çekimleri özel program sayesinde wi-fi ağlarını tarayarak ilettiği anlatılıyor.

Mohammed Salhab’ın da Filistin menşeli kurum ve kuruluşların ve bünyelerinde çalışanların ev adresleri, fotoğrafları, mail adresleri, telefon numaraları ile diğer kişisel bilgileri raporladığı bildirilen iddianamede, bu sanık tarafından temin edilen bilgilerin Türkiye’de faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar aleyhine olmasının yanı sıra burada ikamet eden kişi ve toplumlar zararına da sonuç doğurabilecek mahiyette olduğuna işaret ediliyor.

İddianamede, tüm sanıkların, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

2021’DEKİ MİT OPERASYONU BÜYÜK SES GETİRMİŞTİ

2021 yılının Ekim ayında dünyada ses getiren bir operasyona imza atan Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir yıl boyunca titizlikle sürdürdüğü istihbarat çalışmaları neticesinde elde ettiği verileri Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşmış, şebeke üyelerine 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınmış işlemlerin ardından 19 Ekim’de adliyeye getirilen 15 şüpheli, savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra “uluslararası casusluk” suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmişti.

Nöbetçi hâkimlik, sorguladığı 15 şüphelinin tutuklanmasına hükmetmiş, tutuklanan şüpheliler Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na götürülmüştü.

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/
Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER