VÄ°DEO GALERÄ°
FOTO GALERÄ°
KÃœNYE
FÄ°RMA REHBERÄ°
Ä°LAN REHBERÄ°
BÄ°ZE ULAÅžIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 19 May 2021 02:12:50

0 Yorum

Kez Okundu.

Kalp Hastalarına 11 Öneri

Kalp Hastalarına 11 Hayati Öneri

Yaz sıcakları tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Aşırı sıcaklık ve nem oranın yüksekliÄŸi, kalp ve damar hastalığı olanlar kadar saÄŸlıklı kiÅŸileri de etkiliyor.

 

Vücut ısısını artıran sıcak havalar, insan hayatı için önemli olan proteinlerin çalışmasını da aksatarak hayati risklere neden olabiliyor. Bu nedenle baÅŸta kalp ve damar rahatsızlığı olanlar olmak üzere tüm kiÅŸilerin aşırı sıcaklardan korunmak için çeÅŸitli önlemler alarak korunması gerekiyor. yaz sıcaklarının ve nemin kalbe etkileri hakkında bilgiler

Yaz sıcaklarında saÄŸlıklı kalmak için vücudun sıcaÄŸa mümkün olduÄŸu kadar doÄŸrudan maruz kalmaması çok önemlidir. Vücut sıcaklığının çok yükselmesi hayati önem taşıyan protein yapısında bulunan enzimlerin çalışmasında aksamalara neden olmaktadır.

Vücut için önemli enzimlerin reaksiyonları vücut sıcaklığında hızlıdır.

Sıcaklık arttığı zaman vücut için hayati olan enzimlerin yapısını bozmaktadır. Çünkü enzimler protein yapısında olduÄŸundan yüksek sıcaklığa dayanamamaktadır. Bu da kalp problemlerini tetiklemektedir.

Radyasyon ve buharlaÅŸma ile kalbiniz yorulmasın Fazla ısının kalbin olumsuz yönde etkilenmesine neden olan iki yol vardır. Bu yollar ÅŸöyle sıralanabilmektedir:

Radyasyon yani yayılma: Yokuş aşağı akan su gibi, ısı da sıcak alanlardan soğuk olanlara doğru hareket etmektedir.

Etrafınızdaki hava, vücut ısısından daha soÄŸuk olduÄŸu sürece, ısı havaya yayılmaktadır. Ancak hava sıcaklığı vücut sıcaklığına ulaÅŸtığında bu denge bozulmaktadır.

Radyasyon kan akışını yeniden yönlenmesini saÄŸlamaktadır. Bu yüzden daha fazla miktarda kan deriye gitmektedir. Bu, kalbin daha hızlı atmasına ve daha kuvvetli kan pompalanmasına sebep olmaktadır.

BuharlaÅŸma: Cildinizden buharlaÅŸan ter, ısıyı uzaklaÅŸtırmaktadır ancak nemin yüzde 75’in üzerine çıkmasıyla buharlaÅŸma ile ısı kaybı da zorlaÅŸmaktadır. Bu da kardiyovasküler sistemi zorlamaktadır.

Sıcak ve nemli havada ter, vücuttan daha fazla ısıyı çekmekle birlikte vücut için gereken sodyum, potasyum ve diÄŸer minerallerin kaybolmasına neden olmaktadır.

50 yaÅŸ üstündeyseniz daha dikkatli olun SaÄŸlıklı insanlar, yeterli sıvı alarak, sıcaktan korunarak sıcak ve nemli havanın olumsuz etkilerinden korunabilir. Ancak kalp hastaları yaz sıcaklarında çok daha dikkatli olmalıdır. Yüksek sıcaklık ve nem, alınan ilaçların etki ve yan etki güçlerini de deÄŸiÅŸtirmektedir.

Bunun yanında 50 yaÅŸ üstündeki ve obezite sorunu olan bireylerin kalbi de yaz sıcağından olumsuz yönde etkilenmektedir. Doktorunuz ilaçlarınızın dozunu yeniden ayarlamalı Yaz döneminde göÄŸüs aÄŸrısı çeken hastalarda kalbin iÅŸ yükünün artmasından dolayı kalp krizi geliÅŸebilmektedir.

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

Kalp yetmezliÄŸi bulunanlarda kış aylarında yapılan sıvı kısıtlaması yazın da devam ederse tansiyon düÅŸüklüÄŸüne, baÅŸ dönmesine, bayılmaya ve hatta böbrek yetmezliÄŸine ulaÅŸan tabloları ortaya çıkarabilmektedir. Bu hastaların kullandığı idrar söktürücü hapların dozları, kiÅŸinin durumuna göre yeniden ayarlanmalıdır.

Yüzerken yalnız olmayın

Kalp hastasıysanız ve evinizin dışında iÅŸiniz varsa ya da tatile gidecekseniz herhangi bir olumsuzluk yaÅŸamamak için öncelikle çeÅŸitli önlemler almanız ve olabilecek herhangi bir olumsuz durumda size yardımcı olacak birisi olması gerekir. Sıcaktan korunmak için bu önlemleri mutlaka alın:

✓ GüneÅŸli havalar yüksek risk oluÅŸturduÄŸundan mümkünse saat 15.00’ten önce dışarı çıkmayın.

✓Dışarı çıkmak zorundaysanız yanınızda mutlaka birisini alın. ✓Hava alan, rahat ayakkabılar ve terlemeyi önleyici çorapları tercih edin.

✓Hava alan veya terletmeyen kumaÅŸtan, hafif ve açık renkli giysileri tercih edin.

✓Şapka ve güneÅŸ gözlüÄŸü ile güneÅŸ koruyucu kremler kullanın.

✓SoÄŸuk çorbalar, salatalar ve meyve gibi hafif yiyeceklere ağırlık verin.

✓Yeterli miktarda sıvı alın.

✓Egzersiz öncesi ve sonrasında birkaç bardak su için, mola vererek egzersiz yapın.

✓Kafeinli ve alkollü içeceklerden mümkün olduÄŸunca uzak durun.

✓Boyunuzu geçen suda yüzmeyin ve yalnız olmayın.

✓Kalp hastasıysanız egzersizlerinize ara vermek yerine, hekiminizle yeniden planlayarak devam edin.

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
https://www.facebook.com/rhvmimarlik/videos/557660301802778
Yazar Bilgisi

H24 Haber H24 Haber infokariha.net Tüm Yazıları

BENZER HABERLER