VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 14 December 2022 21:51:03

0 Yorum

Kez Okundu.

İmamoğlu ’na Ceza Mı? RTE Modeli Mi?

İmamoğlu için siyasi yasak kararı

H24/ İBB Yargıtay 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında  verilen ceza hakkında daha evvel İBB başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan içinde verilmişti. Sonra siyasal olarak mağduriyet oluşturulup siyasette en yüksek mertebeye getirilmişti. Bizde  geçmişi biliyoruz ,  bu kararda bu yol izleniyecek Mi? Acaba

Hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İmamoğlu'nun belediye başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili durumu merak konusu oldu. Duayen hukukçular bundan sonra yaşanacak hukuki süreci konuştu 

 İmamoğlu  yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına ekledi. Peki bu karar ne anlama geliyor?

İmamoğlu’nun başkanlığının düşürülmesi ve cumhurbaşkanlığı adaylığının engellenmesi tedbirleri için önce cezanın istinaf ve Yargıtay tarafından onanması gerekiyor. Bu aşamada Ekrem İmamoğlu’nun avukatları mahkemenin kararını istinafa götürecek.

Bölge Adliye Mahkemesi'nin, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı onaması halinde İmamoğlu bu defa kararı Yargıtay’a taşıyacak. Belediye başkanlığı ancak Yargıtay’ın onamasından sonra düşürülebilecek. İmamoğlu Yargıtay’ın kararına kadar belediye başkanlığını sürdürecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

Yargıtay süreci Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraya kalırsa, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı önünde de mevzuat açısından bir sakınca bulunmuyor.

TURGUT KAZAN:

3 GÜNDE İSTİNAF, 3 GÜNDE YARGITAY KARARI ÇIKABİLİR

Duayen hukukçu Turgut Kazan bundan sonraki süreci şöyle değerlendirdi: “Bu ifade özgürlüğü kapsamında bir tartışmadır. O yüzden ‘ifade özgürlüğü mü, hakaret mi’ tartışması istinaftan sonra Yargıtay’a gider. İfade özgürlüğü kapsamında bir tartışma olduğu için, Cumhuriyet Gazetesi davası sırasında kanun değişikliği yapıldı ve istinaftan sonra Yargıtay yolu açıldı. Ama Yargıtay'a gidecek diye ‘altı ayda bitmez’ demiş olmayayım… Türkiye'de yargı kalmadığı için istinaf da istinaf değil, Yargıtay da Yargıtay değil. O nedenle oralarda ne yapılacağını bilmiyorum.”

“BU SİYASİ BİR PLANDIR”

“Bu planlı bir iş, belli ki siyaset yasağı için amaçlandı. Sonuçta hem İstanbul Belediyesi ele geçirilecek, hem de İmamoğlu için siyaset yasağı gelecek. Onun için planlandı. Bakın istinafta 3 günde onaylanabilir, ‘3 günde onaylanacak’ demiyorum. Onaylanabilir.

‘Neden 3 günde onaylandı…’ diye bir itiraz yapamazsınız, tartışamazsınız bile. Erdoğan, “Kardeşim davalar uzun sürüyor diye eleştiriyordunuz, bakın kısa sürdü” diye konuşur. Düşünün Yargıtay Möntrö açıklaması için bildiri yayınlamıştı. İfade özgürlüğüyle ilgili bir tartışmada emekli amiralleri bir çeşit suçlayıcı bildiri yayınlayan bir Yargıtay olabilir mi…

Soma olayında hakimi değiştirerek, daire kararı değiştirilmedi mi… O nedenle Yargıtay margıtay yoktur. Bu bir siyasi plandır. Plan tek adam rejiminin planıdır. Hepsi de tek adam rejiminin önündedir.”

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER