VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 20 October 2020 18:35:28

0 Yorum

Kez Okundu.

Şalvar ve Kültür

 

İnsanımız ve Kültürel Kıyafetlerimiz

H24/Kültür 

Diyarbakır’da yöresel özelliği nedeniyle giyimin yeri önceliklidir. Farklı kültürlerin yüzyıllardır oluşturduğu sentez günümüze kadar gelmesiyle meydana gelen bu moda şimdilerde sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen usta terzilerin özveriliği çabalarıyla insanların beğenisine sunuluyor.

Halen bir çok orta ve yaşlı ekeklerde şalvar ve Üstte Yelek ve Şapka kullanılıyor.

Günümüz de ise popçu ve gençler kısmen bu tarz giyimleri de tercih etmektedir.Erkek Şalvarı Fiyatları ve Modelleri - Hepsiburada

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

Şalvar kültürü modern kültüre direniyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kırk yılı aşkın şalvar diken kapalı çarşı esnaflarından terzi Hüseyin Gündüz (58), kırsal kesimlerde oturan vatandaşların tercih ettiği şalvar kültürünün ölmemesi için direndiğini söyledi.

Diktiği şalvarlarla bir geleneği yaşatmaya çalıştığını belirten terzi Hüseyin Gündüz, Kahta'nın çok zengin bir kültüre sahip olduğunu belirtti.

Şalvarın bu yörenin vazgeçilmez giyim tarzı olduğunu aktaran Hüseyin Gündüz, “Sadece kırsal kesimlerde oturan vatandaşlar değil şehirde oturan insanlar tarafından da çok benimseniyor. Ama şimdiki gençler pek tercih etmiyor. İnanıyorum ki onlar da büyüyünce bu kıyafetleri bir şekilde özenecekler. Çünkü o gençlerin babası, amcası veya dedesi bu şalvarları giymiş. Onları özlerken, elbette onların giydiği elbiselerini de anımsayacaklardır. Evet, bizim buralarda köyler de dahil birçok evde erkeklerin giydiği şalvar, yerini pantolonlara bıraksa da bu kültürümüz ölmüyor. Buraya gelen birçok kaymakama şalvar diktim. Onlar şalvarı giydiği zaman yüzündeki sevinci görmenizi isterdim. Belediye başkanları daha nice nice siyasetçilere ve bürokratlara şalvar diktim.

Şalvar,Üniversiteli öğrencilerin modası oldu.

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Bülent Al, yöresel kültürün tanıtımı için üniversiteye şalvarla gidiyor.

Şalvarın da bir tarz olduğunu belirten üniversiteli öğrenci, ‘‘Eskiden modernleşmeyi kot pantolona bağlıyorlardı ama şimdi öyle bir şey yok’’ dedi.

İnşaat mühendisliği bölümünde okuyan Bülent Al, kampüste şalvarın normal bir şekilde karşılandığını ifade ederek, şalvar giymesinin arkadaşları tarafından yörenin tanıtımına katkı sağladığı için olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER