VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 08 July 2020 08:13:09

0 Yorum

Kez Okundu.

Palavracı Çölaşan’ın Erbakan Yalanı

 

 

Palavracı Cölaşanın Erbakan  Yalanı

H24》Gündem

Efsane Başbakan  Necmettin Erbakan'a iftira atacak kadar Alçalan  sözde  Gazeteci ismi Emin ama Palavracı ve yalancı'yı kınıyoruz 

Emin Çölaşan'ın Erbakan 'hayali temel attı' iftirasının gerçek yüzü Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşe yazısında 54. Hükümetin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın ağır sanayi hamlesiyle ilgili iftira ve palavra  dolu bir yazı kaleme aldı.

Emin Çölaşan'ın Erbakan 'hayali temel attı' iftirasının gerçek yüzü Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, yaklaşık 200’e yakın ağır sanayi hamlesi ile o dönem Türkiye’nin kalkınmasında büyük hizmetleri olan merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a, 1976 yılında Erzincan’da Taksan Takım Tezgahları Sanayi fabrikasının temeli sonrasında dönemin CHP’li senatörü Niyazi Ünsal’ın düzmece bir oyunu üzerinden iftirada bulunarak tarihi gerçeklerle sabit olayı çarpıtarak okuyucularına sundu.

* Peki, Çölaşan’ın iddia ettiği gibi Erbakan Hoca Erzincan’da hayali bir fabrika temeli mi atmıştı?

* Daha sonra, Erbakan’a iftira atan CHP’li Niyazi Ünsal, Ecevit tarafından fabrikanın Kayseri’ye taşınması talimatına nasıl tepki göstermişti?

NİYAZİ ÜNSAL'A 'TEMEL ÇALMA' DAVASI

1973-1979 yılları arasında Senato’da görev yapan CHP Erzincan Senatörü Niyazi Ünsal, Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Necmettin Erbakan’ın Erzincan’da Temmuz 1976 yılında attığı temeli arabasının bagajına yükleyerek TBMM önüne getirerek, “MC hükümetinin bir süredir yurt düzeyinde attığı sahte temellerden birisidir” demişti. Ünsal hakkında bu basın toplantısının ardından “temel çalma” suçundan dava açılmıştı.

ERBAKAN HAYALİ TEMEL ATTI DEDİ SONRA FABRİKANIN TAŞINMAMASI İÇİN FERYAT ETTİ

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

Niyazi Ünsal, olaylardan kısa bir süre sonra yapılan seçimlerde senatör olarak seçilememişti. Erzincan’da yapımı tamamlanan fabrika dönemin Başbakanı Ecevit’in emri ile Kayseri’ye nakli istenmişti. Erbakan’ın attığı fabrika temeli için “İşte size Erbakan’ın hayal dünyasında bir örnek. Boş bir arazi bulup oraya da ciddiyetsiz bir temel atmış. Ağır sanayi hamlemizin bu temelini bagaja koyup taaa Erzincan’dan getirdim!” diyen Niyazi Ünsal bu kez fabrikanın çatısına çıkıp, “Bu fabrikanın buradan başka yere götürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Benim cenazemi çiğnemeden bu tesisleri sökemezsiniz!” demişti. Araştırmacı yazar Ekrem Şama, “Allah Dostu Erbakan” kitabının bir bölümünde bu olayı MSP’li Cengiz Ocakçı’dan şu ifadelerle aktarmıştı:

ERBAKAN VE AĞIR SANAYİ HAMLESİ

Milli Selamet Partisi döneminde Erbakan Hocamızın en önemli faaliyetlerinden bir tanesi de sanayi hamlesinin başlatılmasıdır. Bunun için kısa sayılan koalisyon ortaklıkları sürecinde, yaklaşık 200 ağır sanayi tesisinin planı, projesi yapılmış, temelleri atılmış ve hızla inşasına girişilmiştir.

Artık Erbakan Hocamızın ta 1950’li yıllardan itibaren hedefi olan Türkiye’nin sanayileşmesi konusunda adımlar atmanın zamanıdır. Yurdun hemen hemen her köşesinde, bizzat kendisi tarafından birer sanayi tesisinin temeli atılmaya başlanmıştır. Gece gündüz veya tatil mesai mefhumunu rafa kaldırarak, büyük bir gayretle çalışmakta ve ilgilileri çalıştırmaktadır. Gerek plan proje aşamasında, gerekse arazide bu süreçte enteresan olaylar da meydana gelmiştir.

Bir iki örnek olayı kitabımıza taşıyacağız. Milli Selamet Partisi döneminde onun yakınında uzun süre bulunmuş ve bu sürece katkısı olan Cengiz Ocakçı anlattı: “200 ağır sanayi hamlesi içerisinde yer alan tesislerden birisi de Erzincan’daki Taksan Takım Tezgahları Sanayi idi. Sanayi Daire Başkanı Kamil Büyüközer’in sekreteri idik. Erzincan’a gidildi ve bu tesisin temeli bizzat Erbakan Hocamız tarafından atıldı. O zamanın CHP Erzincan Senatörü Niyazi Ünsal, bizden sonra gitmiş, o temeli topraktan çıkarmış, yanlarındaki demirleri ile beraber arabasının bagajına yerleştirmiş. Ertesi gün TBMM’ne getirdi.

Teşhir etti. O zamanın iri gazetesi Günaydın dahil olmak üzere, bir çok basın temsilcisi, böyle enteresan bir malzemeyi değerlendirmek üzere oraya geldiler.

Böylece Erbakan’ın atmış olduğu temellerin asılsız ve yalan olduğu, geçersiz olduğu ortaya çıkarılmış ve millet bu şekilde ikna edilmiş olacaktı. O gün, yani 11 Temmuz 1976 günü TBMM en renkli günlerinden birini yaşadı. Niyazi Ünsal söz aldı ve bu temellerin asılsız olduğunu, milletin kandırılmakta olduğunu, Erbakan Hoca’nın hayalperest olduğunu, işte ıssız tarlalara attığı temellerden birini arabasının bagajına koyup getirdiğini, ballandıra ballandıra anlattı.

Erbakan’a iftira üzerine iftira attıktan sonra söz sırası Erbakan’a geldi. Niyazi Ünsal’ın iddialarına bir bir cevap vererek, bu projelerin planlara dahil olduğunu, finansmanının hazır olduğunu ve inşallah bunlar üretime başladığında Türkiye’nin dev adımlar atmış olacağını izah ettikten sonra, Niyazi Ünsal’a dönerek: - “Sayın Ünsal’ın bu tesisin temellerini çıkarıp arabası ile buraya getirmiş olması, yapımı aksatmayacaktır. Çünkü bu temeller sembolik olarak atılmaktadır. Bu temel olsa da, olmasa da, bu tesisler yapılıp hizmete sunulacaktır.

Bu tesisin Sayın Ünsal’ın söktüğü temellere ihtiyacı yoktur. Lakin sökülüp buraya taşınan bu temellere CHP’nin büyük ihtiyacı vardır. Çünkü CHP’nin temeli yoktur.” Bu kaliteli espri milletvekilleri tarafından alkışlarla karşılanmıştı. Bu temelleri sökmüş bulunan Niyazi Ünsal hakkında devlete ait temelleri çalmış olmasından dolayı usulen bir dava açılmıştı.

Bu olaydan kısa bir müddet sonra, kısmi senato seçimleri yapılmış, Niyazi Ünsal tekrar seçilememişti. Daha sonra ise İstanbul’da meşhur Güneş Motel görüşmelerinden sonra, Adalet Partisi’nden 11 milletvekili istifa ederek, 2.MC hükümetinin devrilmesi ile, CHP ve Ecevit’in hükümet kurmasını sağlamışlardı. Bu 11 milletvekilinin hepsine Ecevit tarafından birer bakanlık verilmişti. Bütün bu pazarlıklar sürerken, Erzincan’da yapımı büyük ölçüde tamamlanmış ve makineleri monte edilmiş bulunan Taksan’ın, Ecevit’in emri ile, Kayseri’ye nakli için de karar alınmıştı. Makine ve teçhizatı Kayseriye taşıyacak olan tırlar ve iş makineleri Taksan’ın kapısındadır.

Fabrikanın çatısından bir feryat duyulur. Bakarlar ki bu, Erzincan Eski Senatörü Niyazi Ünsal’dır: - Bu fabrikanın buradan başka yere götürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Benim cenazemi çiğnemeden bu tesisleri sökemezsiniz! Tabi o makineler sökülüp nakledildi ama sonrası üretime geçirilemedi. Çünkü Erbakan Hocamız artık hükümette değildir. At sahibine göre kişneyecektir. Ya da kişneyemeyecektir. Niyazi Ünsal 2010 yılında öldü. Sanıyorum felç olmuştu.

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER