VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 16 August 2023 11:04:22

0 Yorum

Kez Okundu.

Fakirlik Savaşı

FAKİRLİK SAVAŞI

H24/ Makale / Mehmet Ali BİÇER 

Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” kitabında, komşusu Köse İmam’ın oğlu Asım’a yaptığı öğüt şöyledir. Asım; Ülkeyi korumak ve savunmak istiyorsan, şu üç şey ile savaşacaksın

1-Fakirlik

2-Tembellik

3-Cahillik.

Bunu bir Hadis’i Şerif ile pekiştirelim. “İlim ve mal her kusuru örter. Cehalet ve fakirlik de her kusuru ortaya çıkarır.” Siyonizmin hedef kitlesi ise fakirlerdir. (Haim Nahum Doktrini,

4.Makalemizi okuyunuz.)

ZENGİN, FAKİRLE SINANIR

İslam’a göre; Temel ihtiyaçlardan fazla 96 gr. altın tutarı serveti olmayana fakir, açlık sınırında yaşayana da “miskin” denir. Allah'ın (C.C.) güzel isimlerinden "Fakir" isimi bulunmaz iken zengin anlamında "El-Gâniy" vardır. Kur’an’ı Kerîm’in onsekiz yerinde geçer. Cömert zengin fakirden üstündür. Miskin temel ihtiyacını gidermek için hırsızlık yaparsa, İslâm’a göre suç değildir ve cezayı da gerektirmez. Fakir horlanmaz, aşağılanmaz, duası alınacak bir nimettir. Günahsız ağız ile yapılan fakirin duası değerlidir.

ALLAH’IN (C.C.) SINAVINDAYIZ

Her insanın kaderde sınavı değişiktir. (Eş, çocuk, akraba, güzellik, hastalık, engelli, musibet, korku, fakirlik, zenginlik vb.) Bizim bilmediğimiz fakirlik nedeni, kulun manevi derecesinin yükselmesine yönelik, kişinin günahına karşılık, mazlumun bedduasını almak, kınadığını yaşamak olabilir. Allah’ın kendisine verdiği nimetleri koruyamamış, sömürüye karşı teşkilatlı mücadele yapamamış da olabilir.

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

RIZIK ALLAH’A AİTTİR.

Nahl Suresi:71-"Allah, rızık konusunda kiminizi kiminizden üstün kıldı." İsra Suresi:30-"Şüphesiz Rabb’in, dilediği kimsenin rızkını genişletir, dilediğini daraltır. Çünkü O, kullarının her halinden haberdardır." Bu kaynaklardan beslenen atalarımız “Kısmetse gelir Hint’ten Yemen’den, kısmet değilse ne gelir elden.” demişlerdir. Osmanlı Padişahlarından İkinci Mahmut’a atfen söylenen bir deyimimiz de vardır. “Vermezse Mabut, Neylesin Mahmut” İnsan ancak rızık elde etmek için çaba gösterir.

FAKİRLİĞİN ETKİLERİ

Fakirlik; Huzursuzluk kaynağıdır, insan hayatında olumsuz etkileri vardır. İmam’ı Azam Ebu Hanife (R.Aleyh): "Miskin kimse ile istişarede bulunma. Çünkü onun fikri dağınık, kalbi meşguldür." Fakir; Allah’a isyan ederek imandan çıkabilir veya ahlâksız kirli işlere yönelebilir hatta intihar edebilir. Aile içi şiddete, boşanmalara neden olabilir. İslâm Dini; Açlıkla, fakirlikle, işsizlikle ve kölelikle mücadele eder. Hz. Ebubekir Sıddık (R.A.) Köle Bilal’i Habeşi’yi yüz deve karşılığı satın almış, özgürlüğüne kavuşturmuştur.

HEDEF: SINIFSIZ TOPLUM

Bir toplumda zenginler ile fakirler arasındaki mesafe açılırsa, sosyal sınıf farkı belirginleşmeye başlar, bir avuç zengin azınlık israf ve sefahat içinde yüzerken, yoksullar zorunlu ihtiyaçlardan mahrum kalırsa, yoksulların kalplerine nefret ve düşmanlık tohumları ekilir. Böylece toplum düzeni bozulmaya, çürümeye daha sonra kokmaya başlar. Mahalleler sınıflara ayrışmamalı, zengin ve fakir ayni semtte yaşamalıdır. “Müminler bir tarağın dişleri gibi eşittirler.” Hadis’i Şerif

FAKİR NE YAPMALI?

Fakir; sabır ehli, kanaat sahibi, Allah’tan razı olmalı ve rızık kazanmaya gayret etmelidir. Kendi kendini teselli etmeyi de bilmeli, mücadelesini de yapmalıdır. İslam maddi fakirliği övmez ve teşvik de etmez. Ancak bazıları için fakirlik Allah’ın bir lütfudur. İsyan ettiren fakirlikten Allah’a (C.C.) sığınan Peygâmberimiz (S.A.V.) fakirliği de zenginliği de yaşayarak bizlere örnek rol model olmuştur. “Bir lokma, bir hırka” deyimi ise tasavvufta inzivaya çekilenler için özel bir uygulamadır.

FAKİRE İYİLİK İBADETTİR

İslâm ahlâk anlayışında fakirleri, zengin akrabaları korur ve elinden tutar. Mahalledeki fakirlerinin zorunlu ihtiyaçlarından zenginler sorumludur. Ancak, yardımlaşma umudu kesilirse “Sosyal Devlet” devreye girer. Hazreti Muhammed (S.A.V.); “Üç şeyi yapan müslümanın imanı olgundur. Ailesine hizmet eden, Fakirler arasında oturan, Hizmetçisi ile birlikte sofrada yemek yiyen.” Ayrıca; "Maddi yönden sizden aşağıdakilere, manevi yönden sizden yukarıdakilere bakın.” tavsiyesinde bulunmuştur.

 

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
https://www.facebook.com/rhvmimarlik/videos/557660301802778
Yazar Bilgisi

Mehmet Ali  Biçer Mehmet Ali Biçer H24ajansgmail.com Tüm Yazıları

BENZER HABERLER