VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 01 August 2022 23:01:59

0 Yorum

Kez Okundu.

Gizemli Pineal Bezi

İnsan vücudunda (beyinde) epifiz bezi olarak bilinen, aynı zamanda üçüncü göz olarak adlandırılan bir organ bulunmakta. Epifiz bezinin ingilizce asıl adı Pineal Gland’dır

GİZEMLİ PİNEAL BEZİ

Tıp Sağlık 

 Epifiz bezi, beynimizde bizden saklanan en büyük gizemlerden biridir.

Gizem, bezin var olması değil, onun işlevidir. Beynimizin merkezinde, iki serebral yarım küresi arasında, kaşların arasında ve biraz üzerinde uzunlamasına bulunan küçük, pirinç tanesi büyüklüğünde bir bez olan epifiz bezi, eski zamanlarda düşünceleri kontrol eden olarak biliniyordu.

Üçüncü göz veya sezginin gözü olarak adlandırılır ve Ajna Çakra olarak yedi çakranın (enerji merkezlerinin) altıncısını temsil eder. Eski dinlerde, durugörüye açılan kapı ve ruhun oturduğu yer olarak kabul edilir.

Epifiz bezi, gün içinde güneş ışığı ile beyinde oluşan "mutluluk hormonu" serotonini, geceleri ise karanlıkta uyku ve koruyucu hormonu ( melatonine ) dönüştürür. Serotonin aynı zamanda uyandırma hormonu olarak da bilinir. Antidepresan etkisi vardır ve ayrıca ağrıya duyarlılığımızı azaltır.

Epifiz bezi üçüncü gözümüzdür, rüya gördüğümüz ve hayal ettiğimiz organdır ve aktive edildiğinde aynı zamanda bizi gerçekliğin diğer boyutlarına bağlayan organdır, yani: başka boyutlardan ve ötesinden varlık olmamızı sağlar, astral seyahat (fiziksel bedenimizi seyahat için terk etmek), durugörü veya telepati gibi psişik yetenekler bu beyin parçasından aktiv ediliyor. İlahi bağlantıya ulaşmak için gereken tapınak her birimizin içindedir....

Epifiz bezinin ("ananas" olarak da bilinir) birkaç anlamı vardır. Yapısal anlamda gözle benzerlikleri olsa da en büyük farkı gözlerimiz ışığa duyarlı, ortamda ışık var ise Epifiz bezi devreye girmiyor. Epifiz bezi, karanlık ortamda çalışıyor. Katolik dininde Tanrı'nın gücü anlamına gelir. Masonluk için Tepegöz'ün vizyonudur.

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

Mısır geleneğinde Horus'un Gözü olarak bilinir, ayrıca Asya dünyasında üçüncü göz veya durugörü ve sezginin merkezi olarak biliniyor. İnisiyasyon terminolojisinde "Cennete Açılan Kapı" olarak bilinir ve hatta Fransız filozof Descartes bile epifiz bezinin bedeni ruha bağlayan veya içeren bir şey olduğunu öne sürmüştür.

Onu "ruhun oturduğu yer" olarak tanımlamıştır. Uykusuzluk ve depresyonda epifiz bezi tarafından melatonin hormonu da üretilir. Sümerlerin ve Babillerin antik tapınaklarında epifiz bezine tapınılırdı ve Vatikan'da bile ananas veya epifiz bezi şeklinde bir heykel görebiliriz, ve papalar tarafından taşınır. ayrıca piramitlerde de hiyeroglifler vardır.

Epifiz bezinin, ruhsal molekül olarak da bilinen DMT (dimetiltriptamin) adlı bir maddeyi salgıladığına inanılır ve bu madde ilginç bir şekilde rüya gördüğümüzde, rüyadaki görüntüleri görselleştirmekten sorumludur. DMT o kadar güçlüdür ki, insan bilincini boyutlar arasında taşıyabilir. Ölümden hemen önceki durumda büyük miktarda DMT üretilir, bu nedenle bilincin daha yüksek boyutlara girme yeteneği aktiv hale gelir.

Mistik veya boyutlararası durumlar için doğada bulunan en güçlü halüsinojenik veya enteojenik bileşiktir. Melatonin seviyemi doğal olarak nasıl artırabilir ve işlevini nasıl daha iyi hale getiririm?

Televizyonlar, akıllı telefonlar, tabletler vb. gibi rahatsız edici faktörleri yatak odasından uzaklaştırın. Araştırmalar, kırmızı ışığın melatonin oluşumunu mavi ışığa göre daha az olumsuz etkilediğini, hatta uyku-uyanıklık döngüsü bozukluklarını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Florür epifiz bezimizin kireçlenmesine katkıda bulunduğundan, çoğu diş macununda ve ayrıca sofra tuzunda bulunan florür tüketiminide sınırlayın.

Düzenli dayanıklılık antrenmanları yaparak ve açık havada gün ışığında ve güneşte yeterince zaman geçirerek vücutta serotonin oluşumunu teşvik edin. Tablet, kapsül, sprey şeklinde melatonin takviyesi alın, uyanmak istiyorsanız bunları bilmeniz sizlere yardımcı olacaktır.

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER