VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
KÜNYE
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 25 July 2021 13:22:16

0 Yorum

Kez Okundu.

Gençler ne iş olsa yapacak konumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "iş beğenmiyorlar" dediği gençler ne iş olsa yapacak duruma geldi. Sayıları 1.3 milyonu bulan üniversite mezunu işsiz ordusu kasada, tarlada, şantiyede çalışmak zorunda.

Erdoğan "iş beğenmiyorlar" demişti! Gençler ne iş olsa yapacak konumda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2017 yılında Erzurum'daki il danışma toplantısında gençlere, "iş beğenmiyorlar demişti. Sayıları 1,3 milyonu bulan üniversite mezunu gençler ise, "ne iş olsa yapacak durumdayız" diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet gelişmenin büyümenin refahın alt yapısını kuracak. O şehrin insanları da bu imkanları kullanarak kendi gayretleriyle hedeflerine ulaşacaklardır. Olması da gereken budur. Bakınız İstanbul'da 3. Havalimanı yapılıyor. Değerli kardeşlerim enteresandır. Bilir misiniz bu havalimanına işçi bulunamıyor. İşsizim diyor! Hadi iş buyur gel. Bulunamadığı için taa uzak doğudan işçi getiriliyor. Niye? İnsanımızda iş beğenmeme hastalığı var. İş var ama gitmiyor."  ifadelerini kullanmıştı.

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre sayıları 1,3 milyonu bulan üniversite mezunu işsizler, ne iş olsa ‘yapacak’ durumda. Bazıları da patronların kendilerini adeta köle gibi çalıştırmak istediğini söyleyerek, insanca yaşamak istediklerinin altını çiziyor. Birçok genç üniversiteden mezun olduktan sonra iş arama serüvenine başlıyor. Ancak ülkedeki ekonomik bunalım ve işsizlik, gençleri mezun olduktan sonra misafir eden ilk problemlerden.

 

Gençler ya yıllarca deneyim isteyen ya da güvencesiz çalıştırılacakları sektörlerle karşılaşıyor. Bazıları mühendis ama kasiyer, bazıları bankacı ama çiftçi, bazıları tasarımcı ama çağrı merkezinde… Günümüzde gençler ya kendi bölümlerinde çalışıp işi öğrenmek istiyor ya da deyim yerindeyse ne iş olsa yapıyor.

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

 

MÜHENDİS AMA KASİYER

27 yaşındaki Kamile Polat 2017 yılında Erciyes Üniversitesi’nden Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunu. Ancak Polat yıllardır kendi bölümüyle alakalı hiçbir iş bulamıyor. Polat mecburen kasiyerlik olmak üzere pek çok sektörde çalışmak zorunda kaldığını söylüyor: “2018’de üç buçuk ay stajyer mühendis olarak çalıştım. Sonra yaz gelince çıkmak zorunda kaldım. Aramaya, görüşmelere devam ettim ama bulamadım. Genel sorun deneyim problemiydi. Sürekli beş yıllık, yedi yıllık deneyim istiyorlardı. Stajyerken tek amacım iş öğrenmekti ama o da işe yaramadı.”

 

BANKACI AMA ÇİFTÇİ

Urfa Suruç’ta yaşayan 23 yaşındaki Erkan M. de Muş Alparslan Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden ön lisans, Atatürk Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünden de lisans mezunu. Kendi işinde kariyer yapmak isteyen Erkan M., şu anda ailesinin yanında çiftçilik yapıyor. “Bazı yerlerde günlük iş oluyor, arada onlara gidiyorum” diyen Erkan M., “İşsiz olduğum için ailemle beraber çiftçilik yapıyorum. Pamuk ekiminden, çapasından, toplamasından, sulamasından her şeyine onların yanındayım. 23 yaşında bir insan rahat dolaşamıyorsa, kendi istediklerini, kıyafetini alamıyorsa bu insanın çok zoruna giden bir şey. Artık eskisi gibi değil. Üniversiteyi bitirmek hiçbir anlam ifade etmiyor. Bankalara başvuru yaptım, hiçbir dönüş yok. Pazara çıkamıyorum, istediğim gibi yiyip içemiyorum. Arkadaş ortamında ‘bu akşam bir yerde buluşalım mı?’ diye soruyorlar mesela, bahane üretmek zorunda kalıyorum” şeklinde konuşuyor.

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER