VÄ°DEO GALERÄ°
FOTO GALERÄ°
KÃœNYE
FÄ°RMA REHBERÄ°
Ä°LAN REHBERÄ°
BÄ°ZE ULAÅžIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 25 July 2021 13:36:43

0 Yorum

Kez Okundu.

Elektrik faturalarının neden yüksek geldiği belli oldu!

Elektrik faturalarının neden yüksek geldiÄŸi belli oldu! Ä°ÅŸte o detay

Elektrik faturaları gelen yüzde 15 zam ile birlikte iyice fırlamıştı. Faturaların son zamanlarda neden yüksek geldiÄŸi belli oldu.

Elektrik faturalarının neden yüksek geldiği belli oldu! İşte o detay

 

Türkiye’de rüzgar ve güneÅŸten üretilen elektrik kadar enerjinin kayıp ve kaçak yoluyla kaybolduÄŸu, bu nedenle vatandaşın yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda bırakıldığı belirtildi.

CHP Ä°zmir Milletvekili Ednan Arslan, Sözcü'den ErdoÄŸan Süzer'e yaptığı açıklamasında Türkiye'de üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık 26 milyon megavatsaatlik bölümünün kayıp ve kaçak yoluyla kaybolduÄŸunu, bu elektriÄŸin bedelinin ise vatandaÅŸlara ödettirildiÄŸini söyledi. Hükümetin kayıp kaçağı azaltacağı ve bu yolla elektrik fiyatlarını ucuzlatacağı iddiasıyla elektrik dağıtımını özel ÅŸirketlere devrettiÄŸini, ancak özelleÅŸtirmenin ucuzluk getireceÄŸine faturaların daha da kabarmasına yol açtığını bildirdi. Arslan, “Yüzde 13'lere varan kayıp kaçak oranları Avrupa ülkelerindeki gibi yüzde 3-4'ler civarına çekilebilseydi rüzgar ve güneÅŸten ürettiÄŸimiz kadar elektrik boÅŸa gitmez, hatta nükleer santral yatırımlarına dahi gerek kalmazdı” dedi.

 

 

ELEKTRÄ°ÄžE 2,5 YILDA YÜZDE 48,1 ZAM GELDÄ°

Türkiye'nin elektriÄŸi en pahalı kullanan ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Arslan, sadece Ocak 2019 ila Haziran 2021 arasında konutlarda elektriÄŸe yüzde 48.1 zam yapıldığını açıkladı.

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

 

RÜZGAR BOÅžA GÄ°TTÄ° FATURA VATANDAÅžA KESÄ°LDÄ°

Türkiye'de 2018 yılında dağıtım sistemine 203 milyon 864 bin 491 MWh elektrik enerjisi girdiÄŸini, tahakkuk eden elektrik enerjisinin ise 177 milyon 349 bin 779 MWh'te kaldığını, bunun da 26 milyon 514 bin 712 MWh elektriÄŸin kayıp ve kaçak yoluyla ortadan kaybolduÄŸu anlamına geldiÄŸini belirten Arslan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

 

"Büyük paralar harcanan rüzgar ve güneÅŸ enerji santralleriyle yılda 25 milyon MWh civarında elektrik üretildi. Rüzgar ve güneÅŸten üretilen elektriÄŸin kayıp kaçaÄŸa gitti. Burada oluÅŸan kara delik yüzünden vatandaÅŸlar yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda kaldı."

AÇMA KAPAMAYA 750 MÄ°LYON ÖDEDÄ°K

Ednan Arslan, 21 elektrik dağıtım ÅŸirketine elektrik kesinti tablosu, kayıp kaçak oranları, kesme baÄŸlama sayılarına iliÅŸkin bilgi edinme talebinde bulunduÄŸunu, ancak sadece 4 dağıtım ÅŸirketinden (Van, Aras, Çoruh ve Akdeniz) yanıt geldiÄŸini ifade etti. Arslan, 4 dağıtım ÅŸirketinden gelen bilgileri ülke geneline uyarlayarak yaptıkları teknik analizlerden 2020 yılında Türkiye'de yaklaşık 4.5 milyon kez açma, kesme, baÄŸlama iÅŸlemi yapıldığını, bunun sonucunda da abonelerin cebinden elektrik ÅŸirketlerinin kasasına yaklaşık 475 milyon lira açma-kapama parası aktığını bildirdi.

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
https://www.facebook.com/rhvmimarlik/videos/557660301802778
Yazar Bilgisi

H24 Haber H24 Haber infokariha.net Tüm Yazıları

BENZER HABERLER