VÄ°DEO GALERÄ°
FOTO GALERÄ°
KÃœNYE
FÄ°RMA REHBERÄ°
Ä°LAN REHBERÄ°
BÄ°ZE ULAÅžIN
YAZARLAR
H24HBR

@ Haber Tarihi : 09 May 2020 15:29:48

0 Yorum

Kez Okundu.

EĞİTİM ÖĞRETİME BİR YIL ARA!

EĞİTÄ°M ÖÄžRETÄ°ME BÄ°R YIL ARA!

Covid-19 tehdidiyle insanlık daha önce örneÄŸi görülmemiÅŸ bir süreci yaÅŸamaktadır. Virüs tehdidine baÄŸlı yaÅŸanan bu sürecin, bundan sonraki hayatımızda pek çok sektörü etkileyeceÄŸi aÅŸikârdır. Bu sektörlerin başında ise ekonomi ve eÄŸitim sektörü gelmektedir. YaÅŸamak için üretim, üretim için de eÄŸitim olmazsa olmazdır. Bireyin ve toplumun hayatiyetini devam ettirebilmesi için insanınızı eÄŸitmek, eÄŸitilen insanın da eÄŸitildiÄŸi alanda üretim yapması bir zorunluluktur. Tarladaki üründen, laboratuvardaki bilime kadar üretilen her deÄŸerin temelinde eÄŸitim yatar. YaÅŸadığımız bu süreçte eÄŸitime zorunlu bir ara verilmiÅŸtir. EÄŸitime verilen bu zorunlu ara, karmaşık bir süreci de beraberinde getirmiÅŸtir.

Okulların ne zaman açılacağı, telafi eÄŸitiminin ne kadar süre ve nasıl yapılacağı sorularına henüz net bir cevap bulunabilmiÅŸ deÄŸildir. Åžimdilik eldeki verilere göre virüs tehdidi, her ne kadar eÄŸitim çağındaki gençlerimizi etkilemiyor gibi gözükse de bu grubun taşıyıcı olma ihtimali büyük bir risktir. Salgını tam kontrol altına aldık, alıyoruz derken bu grubun okullarda buluÅŸturulması virüsün yeniden yayılmasına sebep olabilir. Görünen o ki gençlerin taşıyıcı olma ihtimali, okulların açılma tarihi önündeki en büyük engeldir.

Ülkemiz salgınla mücadelede ÅŸu an dünyadaki en baÅŸarılı ülkedir. Tedavi sürecindeki fedakârlıklar ile atılan doÄŸru adımlar ve alınan tedbirler bu baÅŸarıyı getirmiÅŸtir. Tedaviye yönelik net bir çözüm bulunmadan yeni bir salgına zemin hazırlayacak kararları almak, yapılan onca çalışmanın ve verilen emeÄŸin heba edilmesi demektir. Bu nedenle okulların açılması, adeta kılı kırk yardıktan sonra verilecek bir kararla gerçekleÅŸmelidir. Uzmanların sonbaharla beraber ikinci dalga uyarısı da dikkate alındığında, okulların açılması muhtemel ikinci dalgayla beraber yeniden kapanmasını da beraberinde getirebilir. Yine yoÄŸunlaÅŸtırılmış telafi eÄŸitiminden söz edilmektedir. Bu eÄŸitimden istenen verimi elde etmek mümkün müdür? Milli EÄŸitim Bakanının ilk dönemin notları ile çocukların bir üst sınıfa geçirileceÄŸini açıklamasından sonra, öÄŸrencilerin telafi eÄŸitimine motivasyonları saÄŸlanabilir mi? Telafi eÄŸitimi eylül ayına kaldığında dört, sekiz ve on ikinci sınıflar bir üst eÄŸitim kurumuna devam edeceklerinden dolayı telafi eÄŸitimini nerede ve nasıl alacaklardır? Salgın tehdidi tam olarak ortadan kalkmamışken devam zorunluluÄŸu da veli tercihine bırakılarak, haziran ayında okulları açmak kime ne kazandıracaktır?

https://www.4x4bet123.com/ https://www.4x4bet123.com/

Ulusal Okuma Yılı

Virüsün mutasyona uÄŸrama ihtimali ve tedavi noktasında da zaman kazanmak için, adil olmak ve objektiflik boyutu da dikkate alınarak yapılması gereken, eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerini bir yıl süre ile dondurmaktır. “Oku” ilk emri doÄŸrultusunda, bu bir yıl ülke genelinde okuma yılı ilan edilmeli, televizyonlara okuma saati konularak, aynı anda ortak yayına geçilmelidir. ÖÄŸrenciler bu bir yılı yoÄŸun bir ÅŸekilde kitap okuma, geçmiÅŸe dönük tekrar yapma ve test çözme ile deÄŸerlendirmelidirler. Bu bir yıl içinde uzaktan eÄŸitimle ileriye dönük yeni konu anlatımları yapılmamalıdır. Okullar 2021 Mart ayında açılarak, eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam edilmelidir.

Dünya kamuoyundaki üst düzey ithamlar ve kendilerini seçkin kabul eden zümrenin hedefleri göz önüne alındığında, bu iÅŸin planlı bir biyolojik saldırı olduÄŸunu söylememiz pekâlâ mümkündür. Bu biyolojik saldırıyı yapanlar, önümüzdeki sene baÅŸka bir virüs yayarlarsa ya da tedaviye dönük bir çözüm bulunamazsa ne yapacağız endiÅŸesi taşınıyorsa, o zaman önümüzde iki seçenek var demektir. Ya sürü bağışıklığına geçip günlük hayatımıza devam edeceÄŸiz ya da tehlike tamamen ortadan kalkana kadar okulları kapatıp topyekûn uzaktan eÄŸitime geçeceÄŸiz. Unutulmamalıdır ki; virüs dünyaya bir kiÅŸiden yayılmıştır. O bir kiÅŸi iyileÅŸene kadar…

Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
https://www.facebook.com/rhvmimarlik/videos/557660301802778
Yazar Bilgisi

Muhammet ÜSTÜNER Muhammet ÜSTÜNER h24habrgmail.com Tüm Yazıları

BENZER HABERLER